Een sessie duurt 30, 40 of 60 minuten. In de individuele sessie wordt er een combinatie van ontspanningstechnieken toegepast om de persoon in kwestie weer mentale en fysieke rust te geven. Door personen op leeftijd te prikkelen met geuren, muziek, aanraking en speelse elementen kan ik de ouder wordende persoon helpen zich te leren ontspannen. Het doel is de persoon in kwestie een moment van rust te laten ervaren.

Ik vind het belangrijk dat er op individuele basis wordt gekeken naar personen. Respectvolle aanraking en persoonlijke aandacht staan dan ook centraal in de sessie. -Trudy

Invulling van de sessie

Tijdens de eerste afspraak wordt er gekeken naar de wensen en behoefte van de persoon in kwestie om een behandelplan op maat te maken. Hierin wordt er rekening gehouden met de mentale- en fysieke kracht van de betrokkenen. Er wordt gekeken welke technieken het beste aansluiten bij de situatie. Dit gaat altijd in overleg. Mochten bepaalde ontspanningstechnieken beter aanslaan kunnen de volgende sessies hierop worden aangepast. Het doel is om het hoogst mogelijke resultaat te behalen.

De ontspanningssessie kan op locatie plaatsvinden op een hoog-laagbed, op een massagestoel of zittend in een rolstoel.